• image

    Bize Ulaşın
    0462 325 26 57

  • image

    Çalışma Saatlerimiz
    Pzt - Cmt 08.30-18.30

İlk lastik incelemesi

Kamyon Soğuk Sistem

Kaplama sürecinin başında araç lastikleri uzmanlarımız tarafından detaylı bir şekilde el ve göz ile manuel kontrol edilir. Bu şekilde lastiklerin kaplanabilirlik açısından uygunluğu değerlendirilmiş olur.

Raspalama İstastonu

Kamyon Soğuk Sistem

Raspalama ile lastiğin yıpranmış olan yüzey kısımları ortadan kaldırılır ve lastiğe sahip olduğu balans yeniden kazandırılır.

Tamir İstasyonu

Kamyon Soğuk Sistem

Karkas üzerinde bulunan yaralar ve açılmalar tamir edilerek karkasa orjinal dayanıklılığı yeniden kazandırılır. Bandag tamir işlemleri için en uygun ekipmanları kullanır.
 

Sementlenme/Dolgu istasyonu

Kamyon Soğuk Sistem

Yaraların temizlenmesi ve tamir işlerini bittikten sonra, yeni sırt malzemesi ile karkas arasındaki yapışmayı güçlendirmek için karkas üzerine solvent içerisinde çözünmüş ham kauçuktan oluşan bir solüsyon uygulanır. Bu solüsyonnun kurumasından sonra temizlenen yaralar özel bir kauçuk hamuruyla el ekstrüderi kullanılarak doldurulur.

Sırt Hazırlama/ Sırt Giydirme

Kamyon Soğuk Sistem

Yaraların temizlenmesi ve tamir işlemleri bittikten sonra yeni sırt malzemesi ile karkas arasındaki yapışmayı güçlendirmek için karkas üzerine solvent içerisinde çözünmüş ham kauçuktan oluşan bir solüsyon uygulanır. Bu solüsyonun kuruması sağlanır ve sırt giydirme işlemine başlanır.              

Pişirme (Vulkanizasyon)

Kamyon Soğuk Sistem

Pişirme kauçuğun fiziksel özelliğini değiştirip; plastik halden elastik hale geçirir. Bu geçiş için üç parametre gerekir: sıcaklık, basınç ve zaman. Sıcak sistem kaplamada ham (pişmemiş) sırtın sarılı olduğu karkas, metal kalıpların içerisinde pişecek desen ve şekil alır. Soğuk kaplama ise önceden pişirilerek desen ve şekil verilmiş sırt kullanılır. İki pişmiş malzemeyi, sırtı ve gövdeyi biri birine kimyasal yolla bağlayan, aradaki cushion-gum kauçuğunun pişmesidir.

Son Kontrol

Kamyon Soğuk Sistem

Kaplama işlemlerinin son aşamasıdır. Lastikler hala sıcakken tüm iç yapısındaki ayrışmalar şişecek kendini belli eder. Bu nedenle lastiklerin tüm bölgeleri, yapılmış tamirler ve iç astar kontrolleri pişme sonrası hala sıcakken yapılmalıdır. Son kontrolde onay alan lastikler müşteriye sevk edilmek üzere boyanır ve en az 24 saat soğumaya bırakılır. Bu sürede devam eden kimyasal pişme tamamlanmış olur.